Locaties


Dagbesteding Hoogeloon
Den Bogerd 29
5528 AX Hoogeloon
Telefoon 0497-681140

Dagbesteding Hoogeloon

Sinds 2006 kunnen ouderen uit Hoogeloon in eigen dorp deelnemen aan dagbesteding. De Zorgcoöperatie Hoogeloon heeft  hiervoor een mooie ruimte beschikbaar in steunpunt d’n Bogerd naast de kerk.

Het doel van de dagbesteding is dat de cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en dat de mantelzorger kan worden ontlast. Dit alles gebeurt  binnen een huiselijke sfeer.

De dagbesteding is 3 dagen per week open (maandag, dinsdag en donderdag) van 10.00 tot 16.30 uur. De medewerksters kennen de deelnemers goed en houden bij de invulling van het programma rekening met hun wensen en mogelijkheden. De cliënt blijft in regie.

Ieder dagdeel helpt er een andere vrijwilliger van de zorgcoöperatie Hoogeloon mee. De activiteiten zijn gericht op dagelijks leven als krant, praatje, kaartje leggen, kleine creatieve activiteiten en beweging buiten of  op steunpunt. Natuurlijk kijken we samen met u wat bij u past. 

Op dinsdag eten de deelnemers samen met andere ouderen uit het dorp de warme maaltijd in het steunpunt. De andere dagen wordt er in de ruimte van de dagbesteding samen gegeten en wordt de maaltijd gedeeltelijk of geheel samen klaargemaakt. Gedurende de dag zorgt de begeleiding voor voedzame tussendoortjes 

Aanmelden dagbesteding
Voor deelname aan dagbesteding is een indicatie nodig vanuit de gemeente. Deze wordt geregeld door de zorgtrajectbegeleider die bij uw of uw naaste in huis komt. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met het WMO loket van de Zorgcoöperatie, op iedere donderdag van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0497-681140 of via de mail info@zorgcooperatie.nl . U kunt met uw vragen ook altijd terecht bij Jorisadvies van Joriszorg  tel. 0499-572124